Bitcoin-diefstal zal waarschijnlijk toenemen in de magere post-COVID-economie: rapport

Cybercriminelen kunnen de komende maanden echter de voorkeur geven aan een andere cryptocurrency.

Cryptocurrency-gerelateerde fraude en diefstal zullen waarschijnlijk toenemen in de post-COVID-19-wereld, volgens een nieuw rapport van cyberbeveiligings- en antivirusprovider Kaspersky Lab

Securelist, Kaspersky’s onderzoekstak naar cyberdreigingen, publiceerde een rapport over cyberdreigingen voor financiële organisaties, waarin een aantal specifieke soorten financiële aanvallen worden voorspeld die in 2021 waarschijnlijk zullen toenemen.

Securelist heeft voorspeld dat een golf van armoede, aangewakkerd door de COVID-19-pandemie, er onvermijdelijk toe zal leiden dat „meer mensen hun toevlucht nemen tot criminaliteit, waaronder cybercriminaliteit.“ Dat zou ook een toename kunnen betekenen van misdaden gerelateerd aan Bitcoin ( BTC ).

Volgens de onderzoekstak van Kaspersky is Bitcoin waarschijnlijk de meest aantrekkelijke asset voor cybercriminaliteit, omdat het de meest populaire digitale asset is. Het rapport luidt:

“We zouden bepaalde economieën kunnen zien crashen en lokale valuta’s zien dalen, wat Bitcoin-diefstal een stuk aantrekkelijker zou maken. We zouden meer fraude moeten verwachten, voornamelijk gericht op Immediate Edge, omdat deze cryptocurrency de meest populaire is. “

De onderzoekers van Securelist suggereerden ook dat online daders zouden kunnen overschakelen naar meer privacygerichte digitale middelen zoals Monero ( XMR ). Volgens het bedrijf zou deze omschakeling plaatsvinden vanwege de toenemende „technische mogelijkheden van monitoring, deanonimisering en inbeslagname van BTC.“ Het rapport van Securelist luidt:

“We mogen van cybercriminelen verwachten dat ze overschakelen op doorvoercryptocurrencies voor het in rekening brengen van slachtoffers. Er is een reden om aan te nemen dat ze zouden kunnen overschakelen naar andere valuta’s met verbeterde privacy, zoals Monero, om deze eerst als overgangsvaluta te gebruiken en vervolgens het geld om te zetten in een andere cryptocurrency naar keuze, inclusief BTC. “
Zoals eerder gemeld door Cointelegraph, zijn cryptogerelateerde misdaden in 2020 aanzienlijk vertraagd , hoewel sommige crypto-sectoren, zoals gedecentraliseerde financiën, nieuwe broeinesten zijn geworden voor criminele activiteiten. Volgens een rapport van het virtuele privénetwerkbedrijf Atlas VPN zullen crypto- en blockchain-gerelateerde hacks in 2021 waarschijnlijk blijven afnemen .