Bommen til DeFi og lanseringen av UNI førte til å slå den forrige rekorden i 2018

Daglig aktivitet på Ethereum blockchain har nettopp nådd en ny heltid, i en tid med generell nettverksbelastning.

Per 17. september utgjorde antallet daglige transaksjoner på Ethereum Bitcoin Trader 1 406 000, ifølge data fra nettverkets hovedleser, Etherscan. Dette er det høyeste tallet som noensinne er registrert.

Ifølge Etherscan var den forrige rekordhøye 4. januar 2018, og toppet rundt 1350 000 transaksjoner per dag.

Ethereum daglige transaksjonsdiagram
Ethereum daglige transaksjonsdiagram. Kilde: Etherscan
Den nye all-time high i daglige transaksjoner kommer i en tid med enorm vekst i desentraliserte finansieringsapplikasjoner, eller DeFi.

DeFi-sektoren har vokst betydelig de siste månedene, med en samlet investert verdi på 9 milliarder dollar i august i fjor. DeFi-sprøyten har også betydd at en rekke store globale børser som Binance og OKEx har skyndt seg for å liste flere og flere poletter i denne sektoren.

Siden de fleste DeFi-applikasjoner for tiden er bygget på Ethereum-nettverket, har veksten i industrien ført til et betydelig nivå av nettverksbelastning, noe som har skapt betydelige skalerbarhetsproblemer. Som et resultat så Ethereum-nettverksgebyrene, eller gassgebyrene, en kraftig økning, noe som resulterte i at Ethereum-gruvearbeidere tjente rekord $ 500 000 i avgifter på bare en time 1. september.

Etter lanseringen av Uniswaps UNI-token steg Ethereum-transaksjonsgebyrene til nesten $ 1 million i timen 18. september. Etter økningen i gassgebyrene, ba Coinbase-datterselskapet som arbeider med institusjonell handel, Coinbase Pro, for første gang sine kunder om å betale gassgebyrer og uttakskostnader.