Disclaimer: De bevindingen van de volgende analyse zijn de enige mening van de schrijver en dienen niet als beleggingsadvies te worden beschouwd

Een recente hertest van het $17.610-niveau leidde ertoe dat de perma-beren in de markt hun hoofd met rente opsteken. Tot hun teleurstelling sprong Bitcoin Bank echter terug boven de $18.000 en sindsdien heeft het een positie boven dat niveau weten te behouden. Terwijl de perstijdprijs van $18.300 de onzekerheid aanwakkerde, gebaseerd op het momentum, leek een ander bullish leg het meest waarschijnlijke resultaat.

Bitcoin 1 uur grafiek

De bijgevoegde grafiek zou de Bitcoin-huurders in de huidige markt moeten prikkelen. In de perstijd was Bitcoin onder de laatste paar weerstanden die het zou moeten doorbreken voor het bereiken van de hoge waardering die het ooit had. Buiten dat, heeft Bitcoin geen dag van de handel gezien.

Gisteren, toen de waarde van Bitcoin daalde, ging het onder het 50 bewegende gemiddelde en was er wat zuidwaartse retracement. Echter, in de paar uur voor de perstijd was de crypto-asset er weer in geslaagd een positie boven het voortschrijdend gemiddelde te bereiken.

Het handelsvolume is consistent gebleven, niet echt hoog, maar wel voldoende om de markt aan te spreken. Hoewel er geen patronen werden geïdentificeerd, moet worden opgemerkt dat Bitcoin zich niet leek te houden aan de kortetermijngrafieken. Simpel gezegd, de volatiliteit en de prijsprestaties waren beter dan elk weerstandsniveau.

Markt Redenen

De Stochastische RSI wees op een kleine terugtrekking bij het drukken, omdat de blauwe lijn de oranje lijn op de grafieken overschreed. Met de Relative Strength Index of RSI nog steeds onder de overboughtzone, bleef een prijsstijging een mogelijke uitkomst nadat het zijn recente prijsdips heeft teruggedraaid.

Tot slot wees de Awesome Oscillator of AO op een trage opbouw van een bullish momentum voor Bitcoin, de enige echte bullish indicator.

Belangrijk bereik

  • Weerstand: $19350, $19890
  • Steun: $18000, $17610
  • Invoerpositie voor Long Position: $18500
  • Stop Loss: $18150
  • Take Profit: $19350

Conclusie

Bitcoin is echt dicht bij de hoge waardering die het altijd heeft gehad. Terwijl de markt op dit moment aan een correctie toe is, blijft de ontegenzeggelijke rally alle analyses tenietdoen. Het is nog steeds mogelijk voor Bitcoin om vanaf dit punt een omkering te ondergaan, maar de weerstand op $19.350 zal mogelijk worden getest in de komende dagen.